Historie prodlužování řas

Kdysi dávno se představitelky slabšího pohlaví snažily udělat něco zvláštního pro svou krásu, a také, aby okouzlily muže. Záleželo však na tom, v jaké společenské vrstvě žily. Hlavním objektem zájmu mužů byl i vzhled jejich očí. Proto si začaly ženy a dívky své oči a řasy zdobit různými způsoby. Zaměřily na jejich vzhled, kterým způsobily rostoucí obdiv mužů. Nejen řasy, ale i víčka očí si zdobily dostupnými barvami, většinou přírodního původu. Hlavně řasy si zdobily různými minerály, bylinkami, přírodními oleji a jinými prostředky. Ozdoby na řasy lepily přírodními vosky. Po nějaké době přišly s nápadem prodloužení řas, a to lepením kousků vlasů nebo jemné srsti zvířat. Jako příklad můžeme uvést egyptskou královnu Kleopatru, která byla známá svými kosmetickými pomůckami a také líčením očí,barvením řas a vlasů.


Všeobecně se věří, že tento proces prodlužování řas byl vyvinut na počátku a během 20tého století, kdy celý svět už zná legendárního vizážistu a novátora make-upů Maxe Factora. Tento muž byl první vizážista hollywoodských hvězd. V roce 1927 Max Factor vytvořil nákladné řasy, jež byl neocenitelný příspěvek do módního průmyslu a kosmetologie. První dáma, pro kterou tyto řasy byly vyrobeny, je herečka Phyllis Haver, která hrála roli Roxie, v jednom z nejslavnějších muzikálů „Chicago“. Diváci byli uneseni zjevem dívky v hlavní roli, na které pracoval sám vizážista Max Factor. Tento muž se nezapomenutelně zapsal do rozvoje vizážistiky a kosmetologie. Dodnes se používají jeho světoznámé kolekce líčidel, nesoucích jeho jméno.


Dalším významným skokem v rozvoji prodlužování řas v 50tých letech byly pak umělé řasy k dispozici nejen pro bohaté a slavné, ale také pro širokou veřejnost. Samozřejmě byla vylepšena technologie umělých řas, cena byla výrazně snížena, avšak i nadále je používaly jen herečky a dámy z vysoké společenské třídy.


Dnes si již každý může zakoupit umělé řasy. Jejich aplikace je možná nejen v kosmetických salonech, ale i doma. Staly se velmi populární a mezi většinou dívek a žen jsou zrovna tak nepostradatelné, jako je barvení vlasů, kosmetické ošetření a manikúra. Vizážisté v 21. století vytvořili řasy zcela nové technologie, které vypadají téměř jako vlastní. Tento druh řas na samém počátku svého vývoje byl tvořen celou řadou uzlíky spojenými řasami. Lepily se speciálním lepidlem v celku.


Na začátek 21. století patří zajímavá fáze ve vývoji technologií řas. Japonští vědci vytvořili novou technologii, která má samostatné řasy pro každou vlastní řasu. Nepodařilo se však vytvořit řasu, která by byla vzhledem jako přirozená. Má nepřirozené vlastnosti a strukturu - tloušťka základní řasy silnější než přírodní. Proces výzkumu těchto řas je mnohem složitější, než se předpokládalo. Ale skutečnost, že lidé se o tento výrobek velmi zajímali, podpořila jejich další výzkum. Říká se, že první člověk na vyřešení v prodlužování řas, byl japonský vizážista a stylista Shu Uemura v roce 2003 a popová zpěvačka Madonna, která se stala první hvězdou s prodlouženými řasami ze srsti norka.


Nyní je velmi populární japonská technologie, a proto mnohé reklamy naznačují, že je možné používat srst norka, sobola, popelky, atd. Není to však reálné, vzhledem k možnostem alergií či jiných nežádoucích účinků. Materiály pro výrobu umělých řas jsou vyráběny ze syntetických vlasů s vlastnostmi zcela přírodně identickými. Všechny materiály pro tento způsob prodlužování řas, musí projít velmi přísnou kontrolou kvality a jsou předmětem certifikace, nepoškozují-li přírodní řasy.


Prodlužování a zahušťování řas


V dnešní době se již nemusíte zabývat problematickou otázkou krátkých a řídkých řas. Neodolatelné řasy můžete získat návštěvou v kosmetickém salonu. Na trh přichází špičková technologie 3D prodlužování a zahušťování řas Smart Lashes. Svěřte se do rukou své osobní kosmetičce a Váš pohled bude zaručeně okouzlující.


Metoda 3D prodlužování řas představuje inovační novinku v prodlužování řas. Samotná aplikace spočívá v nalepení umělé řasy na řasu přírodní a to pomocí ultra silného lepidla na řasy. Kosmetické firmy nabízejí pro citlivé klienty lepidla alergická, se kterými je lepení řas bezproblémové.


3D efekt řas se docílí speciální technologií v prodlužování řas, kdy se umělé řasy lepí ve dvou řadách. Při tomto postupu se prodlužuje každá jedna řasa umělou řasou odpovídající délky, hloubky a zatočení. Výsledek aplikace je zaručený. Vaše řasy budou husté a budou vytvářet dojem extra objemu.


Umělé 3D řasy je potřeba lepit 0,5 mm od horního okraje víčka. Takto prodloužené řasy je potřeba pravidelně doplňovat každé 3-4 týdny. Řasy dorůstají podobně jako vlasy. Velký důraz je potřeba klást při domácí péči o prodlužované řasy.


Prodlužené řasy si můžete dozdobit různými doplňky. Mezi nejpopulárnější patří zahuštění řas barevnými řasami nebo trsami řas. Obzvlášť úchvatně vypadají 3D řasy doplněné barevnými kamínky v různých odstínech a barevných provedeních. S takto prodlouženými a ozdobenými řasami vzbudíte pozornost v každé společnosti.


Nezapomeňte na domácí péči o řasy. Dopřejte svým řasám zpevňující a omlazující kůru. Na trhu jsou dostupné účinné séra a kapky na řasy. Anebo sáhněte po zaručených domácích receptech jako je např. mandlový anebo ricinový olej.