Proč je dobré pořídit si tréninkovou hlavu?

Ukončil/-a jsem kurz prodlužování řas, co dále?

Pokud jste právě absolvovali kurz prodlužování řas, gratulujeme Vám k úspěšnému ukončení kurzu a ke startu nové kariéry lash stylisty. Teď je řada na Vás, abyste získané vědomosti z kurzu zúročili v praxi. Přesně tato chvíle je pro lash stylistu důležitá. První pravidlo zní-hlavně nepřestat s tréninkem aplikace. Všechny informace od trenéra lash aplikace máte ještě stále čerstvě uložené v hlavě, nedovolte, aby čas tyto vzpomínky na jednotlivé kroky aplikace vymazal. Po kurzu si dejte 1-2 dny oddych, zajistěte si potřebné pomůcky a trénujte aplikaci poctivě. Pokud jste začínající lash stylista Vaše ruka si musí zvyknout na dennodenní aplikaci. Proto věnujte aplikaci 3-4 hodiny denně. Pokud pociťujete křeče v rukou a máte problémy s jemnou motorikou, ruce pravidelně procvičujte, po případe snižte dobu tréninku.

Proč je dobré pořídit si tréninkovou hlavu?

1. Čas aplikace – pro 100% nováčky v aplikaci je tréninková hlava nedocenitelným pomocníkem. Nemáte zatím zabezpečenou klientelu? Obáváte se prvotního kontaktu se zákazníkem? Tréninková hlava je pro Vás skutečně ta pravá volba. V podstatě s ní můžete trénovat kdekoliv si usmyslíte a v kteroukoliv denní či noční hodinu. Nemusíte si domlouvat schůzky s kamarádkami, abyste trénovali aplikaci. Aplikaci se můžete věnovat v domácích podmínkách a taktéž v salónu, stačí mít dostatek osvětlení.


2. Osobní kontakt s klientem – tréninková hlava dokonale simuluje rozměry lidské tváře. K hlavě přistupujte s citem a nacvičte si polohu rukou při aplikaci. Právě tlak vyvíjený rukou na hlavu klientky vyvolává největší diskomfort během aplikace. Kamenem úrazu též bývá prodlužování řas levého oka, kdy má lash stylista tendenci pravou rukou nepřiměřeně tlačit na čelo zákaznice. Nezapomínejte na fakt, že aplikace řas představuje pro klienta zkrášlovací proceduru, během které klient odpočívá a relaxuje. Zbytečně se nad hlavou nenaklánějte, příliš netlačte na okolí čela. Hlava je vyrobená ze silikónového materiálu s realistickou texturou reaguje na zvýšený tlak.


3. Trénovaní efektů – na cvičnou hlavu si nalepte umělé řasy na trénink, které najdete v nabídce Smart Lashes. K lepší představivosti aplikace řas různých délek si pod oko nalepte silikonovou podložku, načrtněte si na ní schéma délek aplikovaných řas a postupujte klasickým způsobem. Pomocí tréninkové hlavy si můžete vyzkoušet nespočetné množství efektů přes obtížné volume techniky, v případě potřeby vypilovat Vaši citlivost při odstranění umělých řas.


4. Kurzy prodlužování řas – cvičnou hlavu je ideální používat i na kurzech prodlužování řas hlavně pro začátečníky. Pro budoucího lash stylistu je dost náročné pojmout několik základních informací ohledně aplikace najednou: pohodlný posed lash stylisty, poloha pravé a levé ruky, manipulace s pinzetami, uchopení řas do pinzety, lokalizace lepidla a umělých řas. V takovém případě cvičná hlava odbourává počáteční stres ze všeho nového, kdy je důležité, aby se lash stylista soustředil na správnou koordinaci celého svého těla a pomůcek. Pokud jste trenérem lash aplikace určitě zaveďte do své úvodní metodiky i aplikaci lepení řas na cvičné hlavě.