Dopřejte si uvolňující masáž!

 

Masážní válečky představují trend moderní doby, určený jak pro domácí péči, tak i pro péči prováděnou profesionály. Válečky známe především pod názvem Face Roller jsou vyráběny z různých kamenů jako např. růžový křemen nebo jadeit. Tyto kameny pomáhají kromě svých hlavních účinků zmírňovat stres a napětí.

Historie tohoto šikovného pomocníka sahá již do sedmého století v Číně. Tam si místní lékaři uvědomili, jakou léčivou a ochrannou moc mohou mít kameny. Na základě tohoto zjištění vznikl derma roller – mechanismus válečku se totiž jevil jako ten nejlepší a nejúčinnější. Zejména pro svou masážní funkci.

Pleť je díky rolování po obličeji dokonale prokrvená, což je pro pokožku nesmírně prospěšné, protože snižuje pravděpodobnost předčasného stárnutí. Zlepšuje krevní oběh, podporuje fungování lymfatického systému a uvolňuje obličejové svaly. Zároveň redukuje tmavé kruhy a otoky kolem očí a zmírňuje bolesti hlavy, Masážní váleček je možné využít také k  masáži krku a dalších částí těla. Dále pomáhá  k účinnějšímu vstřebávání krémů a pleťových přípravků a masek.

 

 

Znáte ta rána, kdy se probudíte a při pohledu do zrcadla zjistíte, že máte celý obličej nateklý a unavený? A zrovna dnes potřebujete vypadat svěže. To můžete během chvíle napravit.

Před masáží nejprve očistěte obličej a aplikujte oblíbený krém nebo sérum a jemně masírujte. Pleť přejíždějte nejméně třikrát na stejném místě. Širším kamenem rolujte po tvářích, bradě, krku a dekoltu, vždy směrem nahoru a směrem ven. Menším válečkem masírujte oblast kolem očí (směrem ven), což pomáhá zabránit tvorbě vrásek. Nezapínejte i na prokrvení v okolí rtů.

Pokud se potřebujete zbavit otoků, můžete váleček umístit na několik minut do mrazáku a provádět masáž vychlazeným válečkem. Stejně tak je možné váleček na chvíli ponořit do teplé vody. Nahřátý váleček pomáhá otevírat póry, čímž se urychluje vstřebávání prospěšných látek do pokožky.

Pro optimální výsledky provádějte masáž pravidelně každý den po dobu 10 - 20 minut.

 

* Pokud váleček vyzkoušíte, budeme velmi rádi za Vaše zkušenosti!