Průvodce primery


Primery

Prodlužování řas se stalo populárním trendem v kráse a make-upu, a mnoho žen si přeje dosáhnout plných a krásných řas. Jedním ze základních kroků v procesu prodlužování řas je používání primeru. V tomto článku se zaměříme na to, co je primer, k čemu slouží, jak ho správně používat, kdy je vhodné ho nepoužívat, a nakonec se podíváme na různé varianty primerů dostupné ve Smart Lashes.

 
Co je to primer?

Primer je nezbytnou součástí vybavení každé lash stylistky. Jedná se o průhlednou nebo bílou bázi, která je určena k dokonalému odmaštění a očištění přírodních řas před provedením samotného prodloužení. Hlavním úkolem primeru je zvýšení adheze (přilnavosti) lepidla. 

Primer obvykle obsahuje několik klíčových složek, jejichž úkolem je zajistit optimální přípravu řas pro aplikaci. Mezi běžné složky patří:

  • PVP (Polyvinylpyrrolidon): Tato látka vytváří na řasách tenký film, který pomáhá lepidlu lépe přilnout a zároveň chrání řasy před vnějšími vlivy.
  • Poly(akrylát): Zvyšuje viskozitu primeru, což usnadňuje jeho aplikaci a zlepšuje přilnavost lepidla.
  • Ethylhexylglycerin: Tato složka působí jako zvlhčovač a zároveň jako konzervační látka, čímž pomáhá udržet produkt čerstvý a bez mikroorganismů.
  • 2-fenoxyethanol (Phenoxyethanol): Konzervant, který brání růstu bakterií a plísní. 

Některé druhy primerů mohou obsahovat alkoholové složky, které mají tendenci řasy vysušovat. Přestože jsou v kosmetických přípravcích používány v regulovaných a bezpečných koncentracích, je dobré být si vědom jejich přítomnosti. Phenoxyethanol může v některých případech působit vysoušecí efekt, a proto je důležité sledovat jeho koncentraci.



 


Jak primer správně používat?

Prvním krokem je důkladné očištění řas a očního okolí od make-upu a mastnot. Jako první krok můžete využít speciální čisticí pěnu na prodloužené řasy. Velkým pomocníkem pro vyčištění mezi řasového prostoru je jemný kartáček se syntetickými štětinami.

Poté naneste malé množství přípravku na čisté a suché řasy. Primer nechte krátce působit a poté přistupte k aplikaci umělých řas. Pamatujte, že přebytečné množství primeru může řasy zbytečně zatěžovat a ovlivnit kvalitu celkového výsledku. Tenká vrstva postačí k dosažení požadovaného efektu.


Zhodnocení stavu přírodních řas

Obecně by se primer na řasy neměl aplikovat klientkám, které mají extrémně suché nebo narušené řasy. Toto může být způsobeno různými faktory, jako je například agresivní odličování očí, nevhodná kosmetika nebo zdravotní stav, který vede k oslabení a suchosti řas, jako jsou například některá kožní onemocnění nebo hormonální nerovnováha. 

U takových klientek by aplikace primeru mohla zhoršit jejich stav, jelikož primer obvykle obsahuje látky, které řasy dehydratují a odmašťují, aby se zlepšila adheze lepidla. Pokud jsou řasy již předem suché a křehké, primer by je mohl dále oslabit a způsobit jejich lámání nebo předčasné vypadávání. V takovém případě zvažte, zdali je aplikace umělých řas vůbec vhodná. 

Při alergické reakci: Pokud máte citlivou kůži nebo jste alergičtí na některé složky, je lepší primer vynechat.

Při infekci očí: V případě infekce očí je vhodné se vyvarovat používání primeru, abyste zabránili dalšímu podráždění.


Primery Smart Lashes

S produkty dostupnými na e-shopu Smart Lashes můžete experimentovat a najít ten nejlepší produkt pro váš individuální styl a potřeby. Nezapomeňte vždy dodržovat správný postup a vybírat produkty podle typu řas.