Ideální vlhkost při prodlužování řas

Ideální vlhkost při prodlužování řas

Jak dosáhnout co nejpohodlnější aplikace prodloužených řas, která bude bezpečná pro Vás i Vaše klientky a prodloužené řasy vydrží po co nejdelší dobu? Na tuto otázku je jednoduchá odpověď – je třeba zajistit dostatečnou vlhkost v salonu. Lepidla na prodloužené řasy pro svoji polymerizaci vstřebávají vlhkost ze svého okolí. Jestliže není vzdušná vlhkost dostatečná, a to více jak 50 %, spoje mezi prodlouženými řasami nebudou dostatečně pevné, a navíc to pocítíte i Vy nebo Vaše klientky na vlastní kůži. Výpary lepidla proniknou do dýchacích cest, budou dráždit sliznici v krku a způsobovat pálení očí. Mohou také způsobit začervenání a vysychání pokožky rukou či tváře a očních víček.

Všem těmto nepříjemnostem se dá jednoduše vyhnout zajištěním dostatečné vlhkosti vzduchu, a to několika způsoby:

  • Používejte zvlhčovače vzduchu a jejich objem a výkon vybírejte podle velikosti místnosti, kde řasy prodlužujete. Určitě si vyberte model, který Vám bude vyhovovat nejen svými vlastnosti ale i designem, existují i zvlhčovače s barevným podsvícením.
  • Nezapomínejte na cirkulaci vzduchu, pokud ji nemůžete zajistit například klimatizací alespoň často větrejte.
  • Neutralizujte zbytky lepidla na řasy. Pokud nestihnete využít celou kapku, přidejte malé množství Neutralizátoru, Primeru nebo obyčejné vody. Lepidlo tak během několika vteřin zpolymerizuje a přestane zbytečně uvolňovat výpary.
  • Vložte pod krystal s lepidlem mokrý ubrousek. Ten bude dodávat lepidlu dostatečnou vlhkost a výpary nebudou dráždit Vaše oči či pokožku.
  • Neváhejte přerušit práci a napít se, dodržujte pravidelný pitný režim.
  • Vyzkoušejte nebulizér. Ten přetváří vodu na jemnou mlhu, která urychluje polymerizaci lepidla a lepidlo tak po ukončení aplikace prodloužených řas nedráždí oční víčka a jejich okolí. Nebulizér používejte po dobu 10-20 vteřin ze vzdálenosti 30-40 centimetrů od řas. Voda z nebulizéru nesmí dopadat přímo na lepidlo, to by pak zbělelo a vytvořilo by na řasách nevzhledný povlak.
  • Využijte vysoce efektivního lokálního zvlhčovače Smart Lashes. Jedná se o plastový ochranný štítek s úchytem na vatový tampon, který jednoduše navlhčete vodou a vložte do štítku. Tampon dokáže udržet vlhkost po celý den a minimalizuje škodlivé dopady výparů lepidla na Vaše zdraví. Lokální zvlhčovač lze nasadit přímo na tvář nebo na hygienickou roušku. Můžete ho nabídnou i citlivějším klientkám, které ihned pocítí, že se jim lépe dýchá a vymizí nepříjemné pocity jako je podráždění dýchacích cest nebo sucho v krku.

 

Zvlhčovač s podsvícením 

Lokální zvlhčovač 

Neutralizér výparů lepidla 

Všechny výše uvedené způsoby udržování dostatečné vzdušné vlhkosti v salonu lze použít jednotlivě, ale nejlepších výsledků dosáhnete jejich kombinací.