Jak vybrat řasy pro objem?

Výrazný pohled na prvním místě!

Prodlužování řas patří mezi velmi oblíbené kosmetické metody poslední doby. Využívají ho ženy všech věkových kategorií, od mladých slečen po zralé ženy. Každá z nich chce být krásná a přitažlivá, k čemuž výrazný pohled orámovaný hustými řasami rozhodně přispívá.

Jistě jste již zaregistrovali, že existuje velké množství metod, jak řasy upravit. Může se jednat o velmi nenápadné zahuštění nebo výrazné až extravagantní prodloužení. V tom případě nejvíce záleží na vkusu ženy, která prodloužené řasy nosí.

Prvotní rozdíl je zejména v metodě a v množství řas, které se na přírodní řasy lepí. Existuje široká škála zatočení, délek a šířek řas, díky kterým můžete oči klientky tvarovat. Nejoblíbenější metodou posledních let je objemové prodlužování. To znamená, že se na přírodní řasu nalepí několik ultra tenkých řas, které vytváří malé vějířky.

Současný trh nabízí  dvě varianty těchto vějířků. Pro méně zkušené lash stylistky jsou určené již hotové trsy řas, které se pouze nalepí na přírodní řasy. Druhou možností je vytváření vlastních vějířku. Tato metoda je určena pro stylistky, které jsou si při práci s pinzetou zcela jisté. Pokud se rozhodujete jakou z těchto metod zvolit, čtěte dále.

 

 

Hotové vějířky pro začátečnice.

Každá lash stylistka si určitě vzpomene na své začátky, kdy se naučila lepit klasiku, tzn. metodu 1:1, která patří k naprostému základu prodlužování řas. Jedná se o techniku, kdy se lepí 1 syntetická řas k 1 řase přírodní. Při této metodě se využívají trochu silnější řasy (0,10 – 0,20 mm). Po zdokonalení této techniky vznikají krásně zahuštěné řasy bez viditelných spojů lepidla. Celkový vzhled je velmi jemný a měl by podtrhovat přirozenou krásu nositelky.

Pokud máte i méně konzervativní klientelu nebo chcete jednoduše rozšířit své portfolio nabízených služeb, je na čase se zajímat i o objemové techniky prodlužování. Jak již bylo řečeno výše, můžeme si vybrat ze dvou technik.

Pro méně zkušené stylistky trh nabízí již hotové vějířky, které se velmi snadno aplikují. Podle počtu řas vějířku pak rozlišujeme na 2D, 3D, 4D atd. Při výběru takových řas je potřeba zkontrolovat především spoje. Vějířky by se po uchycení do pinzety neměly rozpadat. Důležitá je také šířka řas, která ovlivňuje celkové zatížení přírodních řas (0.05 – 0.07 mm).

 

Výzva pro šikovné prsty!

Pokud jste si při práci s pinzetou osvojili určitý cit je pro Vás vytvoření vějířku samozřejmost. Většina lash stylistek nejraději pracuje s ultra tenkými řasami (0.03 – 0.07 mm), ze kterých vytváří jednotlivé trsy. Velkou výhodou této metody je, že můžete velmi snadno rozhodovat o počtu řas v trsu a jeho celkové šířce. Tato metoda je velmi variabilní, takže můžete libovolně kombinovat různá zatočení, šířky vějířků a jednotlivé délky.

Samotnou techniku vytváření trsů si ale probereme v jiném článku.

Pokud jste již ovládli techniku vytvoření trsu, ale stále nejste spokojená s rozevřením vějířku nebo se Vám nedaří uchytit trs ve správném úhlu, můžete využít skvělého pomocníka v podobě Easy Fan paletky, která Vám usnadní práci s trsy. Díky této podložce můžete trs ještě přes samotným nalepením na přírodní řasu upravit, tak aby dokonale kopíroval směr přírodní řasy.

 

Co je lepší? Hotové trsy nebo jejich vytváření?

Objektivně je velmi těžké toto zhodnotit. Některé stylistky preferují již hotové trsy, protože se nemusí zatěžovat s jejich vytvářením, což ušetří nějaký čas. Zkušená stylistka dokáže trsy vytvářet stejně rychle a má věší prostor pro kreativitu. Jediným rozdílem je asi cena, která je u hotových vějířků lehce vyšší.

V nabídce Smart Lashes naleznete řasy na obě tyto metody. Jedná se o kategorii řas XD Light pro hotové vějířky a Easy Fan pro samostatné vytváření. Oba druhy řas se vyznačují vysokou kvalitou, která zajišťuje snadnou a pohodlnou aplikaci. Řasy Easy Fan se navíc vyznačují technologií, která zajišťuje snadné tvoření trsů, které se nerozpadávají a jsou ihned připravené k nalepení. Díky tomu s nimi může pracovat i méně zkušená lash stylistka. Syntetické vlákno je navrženo tak, aby byly falešné řasy měkké a lehké stejně jako přírodní řasy.

Pokud Vás řasy Easy Fan zaujaly a chtěli byste je vyzkoušet, můžete si objednat testovací balení.