Salón vašich snů
     

Absolvování kurzu prodlužování řas máte již za sebou a nyní přemýšlíte jaké pomůcky a jaký nábytek do vašeho vysněného salónu pořídíte? Máme pro Vás několik užitečných tipů, na které se při výběru zaměřit.

Každá žena v sobě ukrývá cit pro estetično a výběr nábytku a doplňků je příjemný relax. Bohužel ale zapomínáme i na praktickou stránku pořízeného vybavení, což je v kosmetickém oboru velmi důležité.

Pohodlí především!

Kosmetické lehátko tvoří nedílnou součást vybavení všech kosmetických salónu a lash studií. Pro kosmetičku je výběr lehátka jedním z nejdůležitějších momentů při výběru nábytku. Protože se často jedná o nejdražší vybavení salónu. Ceny byste se ale neměli zaleknout, protože se jedná i investici na dlouhá léta. Kvalitní lehátko může vydržet i deset let.

Lehátko by mělo mít kvalitní polstrování, tak aby poskytovalo dokonalý komfort při dlouhých procedurách. Zároveň by mělo být polohovatelné, stabilní konstrukce je pak samozřejmostí. Zaměřte se i na potah, který by měl být snadno omyvatelný, aby mohly být dodržovány hygienické podmínky. Dnešní trh nabízí velké množství různých vychytávek jako jsou např. úložné boxy, kam můžete skrýt různé pomůcky nebo odnímatelný polštářek, čímž vznikne otvor pro obličej během masáží.

K lehátku neodmyslitelně patří další doplňky jako je prostěradlo, deka nebo ergonomický polštářek, který elegantně zafixuje hlavu klientky.



Posviťme si na to!

Dalším důležitým prvkem je výběr osvětlení. Kvalita osvětlení má velký vliv na efektivitu práce a především na zdraví vašich očí. Nedostatek kvalitního světla může způsobovat zhoršení soustředění, únavu, nepohodu, bolest očí a hlavy či jiné problémy.

Kvalitní osvětlení dle hygienických norem potřebuje každý salon, který chce poskytovat profesionální služby. Osvětlení by nemělo vytvářet odlesky a stíny, které zatěžuji oči a může být příčinou zhoršeného pracovního výkonu (studie uvádí až o 30%). Je potřeba zdůraznit, že špatné osvětlení neznamená jen nedostatek světla, ale také příliš přesvícení prostor.

Při výběru osvětlení se zaměřte především na intenzitu vydávaného světla a jeho barevný odstín. Ideální lampa by měla mít tyto parametry nastavitelné. Dbejte i na samotnou konstrukci lampy. Pokud víte, že bude stát na jednom místě, je vhodnější zvolit robustnější základny. Pokud chcete lampu přemísťovat nebo s lampou cestovat, bude lepší zvolit lehkou konstrukci. Další možností je pevné přišroubování lampy na pracovní desku stolu. V naší nabídce naleznete celou řadu lamp, které všechny výše uvedené podmínky splňují. Díky velkému výběru můžete skvěle sladit s interiérem Vašeho salónu.

Všechny pomůcky pěkně po ruce!

Během kosmetických procedur je používáno spoustu různých pomůcek, které je potřeba někam odkládat. Pokud nechcete neustále odbíhat, doporučujeme pořídit kosmetický stoleček, ideálně na kolečkách, tak abyste s ním mohli snadno manipulovat po místnosti. Zároveň by měl mít stabilní pevnou konstrukci tak, aby nedocházelo k převrhnutí přípravků. Na výběr máte z různých materiálů, konstrukcí a druhů úložných prostorů. Za sebe můžeme doporučit spíše variantu se šuplíkem pro uložení pomůcek.

 

 

Pokud Vás naše rady zaujaly, budeme rádi když se o své tipy a fotky vybavení podělíte na našich sociálních sítích.