Sníte o krásných dlouhých a hustých řasách?

Sníte o krásných dlouhých a hustých řasách?

Jen málokterá z nás má od přírody řasy, se kterými by byla spokojená a nemusela je již zvýrazňovat pomocí řasenky. Trápí Vás slabé a řídké řasy? Nyní již nemusí!

Nejjednodušším řešením je si nechat řasy v nějakém kosmetickém salonu zahustit a prodloužit. Toto řešení ale nevyhovuje všem, protože s prodlužováním je spojena pravidelná návštěva kosmetičky, která řasy doplní. Další možností je trvalá na řasy, která přírodní řasy efektivně natočí do požadovaného tvaru a pomocí speciálních tekutin zafixuje.

Fenoménem poslední doby jsou vyživující séra, která přírodní řasy posilují a po několika týdnech můžete vidět rozdíl. Jelikož na trhu nalezneme opravdu velký výběr, pokusíme se Vám vysvětlit na co se při výběru zaměřit.

Sérum povzbuzuje růst řas

Pro začátek je dobré vědět, že primárním účelem je ochrana oka před nečistotami z okolí. Na zdravém horním víčku máme běžně 80 – 150 řas. Na spodním je to méně – 70 -80 řas. Nejdůležitějším faktorem je ale samotná růstová fáze řasy.

  • ANAGEN fáze: dochází k růstu a trvá 30 – 45 dní. Průměrně se v ní nachází 40% našich řas.
  • KATAGEN fáze: dochází k zastavení růstu a trvá okolo 2-3 týdnů. Pokud je v této fázi řasa vytrhnuta nezačne růst hned nová, protože folikul čeká na dokončení všech fází. Tuto fázi vidíme nejčastěji u prodlužovaných řas v podobě nevzhledných mezer mezi řasami.
  • TELOGEN fáze: dochází k přirozenému vypadnutí řasy a začátku růstu nové.

Většina sér dokáže díky aktivním látkám ve složení tento cyklus pozitivně ovlivnit tím, že jednotlivé fáze zjednodušeně řečeno urychlí.

Jaké sérum je vhodné pro mé řasy?

Při výběru bychom se měli zaměřit především na aktivní látky, které se ve složení jednotlivých sér nacházejí. Mezi tyto zázračné živiny můžeme zařadit především biotin, D-panthenol, známá kyselina hyaluronová, Allantion apod. Samozřejmě platí, že čím vzácnější látka, tím vyšší cena.

Každá společnost vyrábějící séra na podporu růstu řas má svojí tajnou kombinaci účinných látek a záleží na Vás jakou kombinaci zvolíte. Velkým pomocníkem může být Google, kde si velmi snadno ověříte jednotlivé látky ve složení.

Jak dosáhnout nejlepšího výsledku?

Nejjednodušší rada, kterou Vám můžeme dát je pravidelnost a trpělivost. Každé sérum je zcela nezbytné nanášet každý den, aby řasy dostaly pravidelnou dávku výživy. Mělo by se nanášet na čisté odlíčené řasy – ideálně přípravkem bez olejových složek. Sérum nanášejte se stejnou důkladností jako byste nanášela oční linku. Důležité je nevynechat ani jeden den.

Nečekejte zázraky, nějakou dobu potrvá než se aktivní látky vstřebají a splní svůj účel. První výsledky se většinou dostavují po dvou týdnech používání. Záleží na tom, jak rychle pracuje Váš metabolismus.