Jak začít s objemovým prodlužováním


Jak začít s objemovým prodlužováním?

Pokud již nějakou dobu prodlužujete řasy, tak jste se určitě setkali s termínem objemové řasy, hollywoodský objem, russian volume nebo 3D řasy. Za těmito výrazy se skrývají prodloužené a zahuštěné řasy technikou, kdy se na jednu přírodní řasu nalepí několik umělých řas. Touto technikou lze vytvořit jak velmi jemné decentní looky, tak výrazné až extravagantní. Nejvíce záleží na vkusu ženy, která prodloužené řasy nosí.

 

Připravené vějířky

Nejjednodušší způsob, jak řasy zahustit je použití předpřipravených vějířku, které nalepíte úplně stejně jako při klasickém prodlužování 1:1. V nabídce Smart Lashes naleznete velké množství takových vějířků v různých délkách a zakřiveních, díky kterým můžete oči klientky tvarovat dle potřeby. Tato varianta je velice oblíbená u stylistek, které s objemovým prodlužováním teprve začínají. Označení řas se potom odvíjí podle počtu řas v jednotlivém trsu. Pokud máme například 3 umělé řasy v trsu, jedná se o 3D volume řasy atd. Hlavní výhodou používání předpřipravených trsů je rychlost aplikace.


Ultratenké volume řasy

Pro zkušenější lash stylistky je vhodnější si tyto vějířky vytvářet samostatně z ultratenkých řas, které se hodí pro objemové prodlužování. Obvykle se používají umělé řasy v šířce od 0.03 mm do 0.1 mm. Výběr správné tloušťky řas by měl být podmíněn kvalitě a stavu přírodních řas a také požadovanému výslednému looku.  Díky správné aplikaci řas lze oko, jak zvýraznit, tak i modelovat. Hlavní výhodou vytváření vlastních vějířku je především ekonomičnost, kdy z jedné krabičky vytvoříte několik stovek trsů.  Dále můžete ovlivňovat rozevření vějířku a délku stopky, což je velmi důležité při tvarování oka a vytváření moderních looků jako je například Kim K.

 

Pořiďte si kvalitní náčiní

Výběr kvalitní pinzety pro objemové prodlužování je klíčem ke správné aplikaci. Doporučujeme si pinzetu vždy předem vyzkoušet, tak aby se vám s ní příjemně pracovalo. Pro objemové techniky se obvykle používají více zahnuté pinzety, kterými snadno vytvoříte vějířek již na lepicím pásku s řasami. Hlavním kritériem pro výběr je pevně dovírající hrot, který zvládne přesně uchytit i ty nejjemnější řasy.


Lepení vějířků nanečisto

Pokud si zatím netroufáte lepit řasy modelkám, zkoušejte si techniku nanečisto. Jedná se zejména o to, naučit se vytvořit pravidelný vějířek, namočit jej do lepidla a připevnit k podkladu, tak aby se nerozpadl. K těmto účelům se skvěle hodí gumová hlava k trénování aplikace.

 

Pokud chcete své služby rozšířit i o tyto techniky, neváhejte využít našich pravidelně pořádaných kurzů, které jsou vhodné jak pro úplně začátečníky, tak pro přeučení z jiných kurzů.