Jak upravit obočí?

Jak upravit obočí?

Tvar obočí ovlivňuje vzhled celé tváře. Správnou úpravou lze odvést pozornost i od drobných nedostatků jako jsou povislá víčka, blízko či příliš daleko posazené oči, nebo i drobné vrásky. Možností úpravy je mnoho a každý si tak může najít tu pravou zrovna pro něj.


Vytrhání nežádoucích chloupků

Nejjednodušším způsobem, jak změnit vzhled celého obočí je samozřejmě vytrhání chloupků. I když definice ideálního obočí se mění podle nejnovějších trendů, je nejlepší vycházet z jeho přirozeného tvaru a celkového vzhledu obličeje.

Pokud už jste se rozhodli, které chloupky nezapadají do vašeho ideálního tvaru obočí, je jednoduché se jich zbavit. Vytrhat je můžete pomocí pinzety na obočí, která by neměla být příliš ostrá abyste se neporanili, ale ani příliš tupá, aby bylo možné vytrhnout i ty nejjemnější chloupky. Další možnosti je použití speciální nitě na obočí. Přebytečné chloupky však můžete rychle odstranit i pomocí epilačních vosků nebo cukrových past.


Pinzeta na obočí Pravítko pro vyměření obočí Tužka na obočí

Barvení

Vyhovuje vám tvar vašeho obočí, jen je trochu méně výrazné, než byste si přála? Není nic jednoduššího než obočí obarvit. Dříve se udávalo, že obočí by mělo být o odstín tmavší než barva vlasů, ale nyní se fantazii meze nekladou. Můžete tak volit nejen z klasických barev jako je hnědá nebo černá, ale i z odvážných neonových a dalších.

Při barvení je nutné hlídat dobu, po kterou necháte barvu působit. Čím déle, tím je většinou barva tmavší a sytější a dochází i k výraznějšímu obarvení pokožky. Barvy na obočí můžete často použít i na obarvení řas. Nezapomínejte, že většinou je nutné barvy promíchat s oxidantem, který nebývá součástí balení. Obarvené obočí vám pak bude šetřit čas a zvýrazňovat vzhled až po 6 týdnů.

Barva na řasy a obočí
Přírodní hnědá
Oxidační činidlo 
Oxidant 3% liquid
Barva na řasy a obočí
Červená

Laminace

Jedním z nejnovějších a nejoblíbenějších trendů v úpravě obočí je jeho laminace. Při ní jsou chloupky speciálními produkty vyčesány směrem vzhůru a v této poloze zafixovány až na několik týdnů. Tento efekt dokáže dodat objem i řídkému a nevýraznému obočí a lze do něj pro ještě výraznější výsledek zařadit i krok barvení.

Trvalá na řasy a obočí
MINI sada
Trvalá na řasy a obočí
LLL Set
Trvalá na řasy a obočí
Easy Kit

Microblading

Odstranění nežádoucích chloupků je jednoduché, co ale dělat, pokud naopak některé chloupky chybí? Ideálním řešením je microblading. Při microbladingu specialista tetuje drobné chloupky obočí tam, kde chybí. Po zahojení pokožky vypadá výsledek velice přirozeně a vydrží až několik let. Procedura není bolestivá a výsledek opravdu stojí za to.

Pero na microblading Chirurgická fixa na kůži Pero na microblading

Prodlužování

Chybí vám v obočí jen několik chloupků? Máte v něm mezeru například kvůli jizvě? Řešením může být prodlužování. Prodlužování obočí probíhá podobně jako prodlužování řas. Na přirozené chloupky se aplikují pomocí speciálního průhledného lepidla chloupky umělé. Zde je nutné vybrat správnou barvu umělých chloupků, tak aby byly k nerozeznání od přirozených. Pokud je potřeba obočí dobarvit, je nutné tak udělat před prodloužením. Aplikace vydrží až několik týdnů.

Umělé obočí
Světlehnědé
Umělé obočí
Hnědé
Umělé obočí
Černohnědé