12 důvodů proč lepidlo nelepí tak jak má

12 důvodů proč lepidlo nelepí tak jak má

Nesprávné skladovací podmínky

To jak a kde lepidlo skladujeme je jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících jeho trvanlivost a celkové vlastnosti. Proto je vždy důležité dodržovat pokyny výrobce uvedené na obalu. V zásadě by měla být lepidla skladována mimo přímý dosah slunečních paprsků a mimo prudké výkyvy teploty. Nejčastěji se skladují mezi 5-25°C. Měla by tedy být v chladu a suchu, avšak nedoporučujeme je uchovávat v chladničce. Před použitím je nutné nechat lepidla přizpůsobit pokojové teplotě, což by v případě uchovávání v chladničce mohlo trvat příliš dlouho. Navíc některé chladničky mohou být nastavené i na méně než 5°C.

Lepidlo, stejně jako všechny ostatní produkty nepoužívejte po uplynutí jeho expirační doby. Vlastnosti lepidla už poté nejsou ideální a nejen, že se s ním bude hůře pracovat a prodloužené řasy nevydrží tak dlouho, ale mohlo by klientkám způsobit i vážné zdravotní problémy.

Shaker na lepidlo Nádobka na úschovu lepidel

Nedostatečná příprava před aplikací

Před samotným používáním lepidla je nutné pečlivě protřepat všechny jeho složky. Abyste si zbytečně neunavili ruce, vyzkoušejte shaker na lepidlo, který všechnu práci udělá za vás.

Nezapomeňte také na důkladné odlíčení a odmaštění přírodních řas. K odstranění i těch nejmenších nečistot slouží Primer. Ten se nanáší na micro kartáčky a řasy se pomocí nich pročesávají od kořínků ke konečkům. Bez správného očištění přírodních řas na ně lepidlo správně nepřilne a prodloužené řasy mohou předčasně odpadnout.

Primer Pure 40 ml Micro kartáčky 1,2 mm
   

 

Špatná vlhkost a teplota během aplikace

V místnosti, kde se aplikace prodloužených řas provádí, by měla být měřena vzdušná vlhkost a teplota. Pokud je vzdušná vlhkost příliš nízká nebo příliš vysoká, lepidlo neschne tak jak má a spoje mezi řasami nevydrží tak dlouho dobu. Pozor také na příliš velké teplo v místnosti, lepidlo opět nevytvrdne správným způsobem. Doporučujeme udržovat teplotu v salonu kolem 23-25 °C a vzdušnou vlhkost mezi 50-70%. S měřením vám pomohou speciální vlhkoměry a teploměry a správnou vlhkost můžete podpořit zvlhčovači.

Digitální vlhkoměr

s těploměrem

Ultrazvukový zvlhčovač

vzduchu

Nesprávné namočení umělé řasy do lepidla

I když každý je zvyklý namáčet řasu do kapky lepidla trochu jinak, i tak je důležité použít správné množství. Příliš velké množství lepidla bude dlouho a nekvalitně schnout, příliš malé množství zase nezajistí správné přilnutí umělé řasy na přírodní.

 

Nesprávná rychlost schnutí lepidla

Lepidla na řasy můžeme v zásadě rozdělit na dvě kategorie – pro začátečníky a pro profesionály. Lepidla po začátečníky schnou delší dobu, a tak má lash stylista více času řas správně urovnat. Profesionálové, kteří jsou si už jistější pak volí lepidla s kratší dobou schnutí, aby je nezdržovalo při práci. Je tedy důležité zvolit lepidlo s takovou rychlostí schnutí, která odpovídá našim schopnostem a zkušenostem.

 Lepidlo pro začátečníky

Ultra Bonding

 Lepidlo pro profesionály

XD Rapid

 

 

Špatné přiložení umělé řasy

Při aplikaci prodloužených řas je také nezbytné kontrolovat, jak velkou plochou přikládáme umělou řasu k přírodní. Pokud budou řasy přichyceny jen v jednom malém bodě, řasa se při sebemenším mechanickém namáhání odlepí.

 

Nesprávný výběr podložky pod lepidlo

Důležitým faktorem ovlivňujícím funkčnost lepidla je podložka pod lepidla. Ta musí být vyrobena ze speciálních materiálů, které nemění složení lepidla a udržují kapku v chladu po co nejdelší dobou. Většinou se vyrábí podložky z kamenů jako je například jadeit, skla nebo speciálních polymerů. Je také lepší vybírat podložky, které lepidlo déle udrží ve tvaru kapky, a tak zabrání jeho příliš rychlému zasychání.

 

Podložka pod lepidlo

Krystal

Jednorázová lepicí paletka

na lepidlo

Nedodržení délky používání kapky lepidla

Při namáčení umělé řasy do kapky lepidla je nutné sledovat jeho vlastnosti. Pokud lepidlo příliš zhoustne, práce s ním bude složitější a prodloužené řasy navíc nebudou držet po tak dlouhou dobu. Je tedy důležité kapky lepidla pravidelně měnit.