Jaké produkty pro začátečníky?

Jaké produkty pro začátečníky?

Rozhodli jste se, že chcete začít prodlužovat řasy? Možná už za sebou dokonce máte i nějaký kurz, ale co teď? Co všechno je potřeba si pořídit, aby bylo možné s prodlužováním řas začít, a nic vám nechybělo?

Než se pustíte do prodlužování řas naplno, určitě budete muset nějakou dobu nejdříve trénovat. Ne vždy je však po ruce dostatek ochotných kamarádek nebo členů rodiny, kteří si na sobě nechají dělat „pokusy“. Obzvláště zezačátku, než získáte potřebný grif, může být aplikace prodloužených řas dosti nepříjemná. Můžete se např. příliš opírat prsty o čelo modelky, aplikovat řasy příliš blízko k víčku nebo bude aplikace trvat příliš dlouho. Proto je možné zakoupit si tréninkovou hlavu, která tuto fázi tréninku bude trpělivě snášet a bude k dispozici kdykoli a kdekoli. Řasy pak můžete aplikovat přímo na oční víčka této hlavy nebo si zakoupit tréninkové řasy, které simulují skutečné řasy zákazníka.

tréninková hlava tréninkové řasy úchytka na tréninkovou hlavu

Nezbytností pro prodlužování řas jsou samozřejmě umělé řasy. Pro začátek je lepší používat balení umělých řas s různými délkami než nakupovat jednotlivé délky. Je dobré vyzkoušet si práci nejen s různými délkami řas, ale i tloušťkami, zatočeními a materiály. Praxí zjistíte, jak s kterými řasami pracovat a jaké doporučit svým klientkám.

umělé řasy MINK umělé řasy SILK umělé řasy Cashmere

Umělé řasy se lepí na přírodní řasy pomocí speciálních lepidel. Pro začátečníky jsou určena lepidla s delší dobou schnutí, kteří tak mají více času na namočení umělé řasy do kapky lepidla, aplikaci na přírodní řasu a urovnání umělé řasy do požadovaného tvaru.

lepidlo Ultra Bonding

Bez kvalitních pinzet se při prodlužování řas neobejdete. Při aplikaci se používají pinzety dvě, rovná a zahnutá. Rovná pinzeta patří do levé ruky a je určená k oddělení jedné přírodní řasy od ostatních. Umělé řasy se aplikují pomocí zahnuté pinzety v pravé ruce. Méně zahnuté pinzety se používají spíše pro klasické prodlužování řas metodou řasa na řasu (1:1), více zahnuté pro objemové techniky (aplikace více umělých řas na jednu přírodní řasu). Pinzeta musí být vyrobena z kvalitních materiálů s ostrým a pevně se dovírajícím hrotem. Pinzeta však nesmí lámat, ohýbat či jinak poškozovat umělou řasu. Hrot je velmi náchylný na poškození a pokud vám pinzeta spadne, je většinou už nepoužitelná. Proto je dobré mít připravený náhradní set pinzet.

 pinzeta typu B  pinzeta typu C

Před samotnou aplikací je nutné přírodní řasy správně připravit.  K tomu se používá primer, který řasy dokonale odmastí a očistí od všech nečistot. Pokud nějakou tu řasu neaplikujete úplně správně anebo jen chcete pokračovat s tréninkem na tréninkových řasách, můžete aplikované řasy odstranit pomocí removeru. Ten spolehlivě rozvolní spoje mezi řasami, aniž by je poškodil.

primer remover

Při prodlužování řas na modelkách musíte myslet i na bezpečné oddělení spodních řas od horních. K tomu se používají speciální hypoalergenní pásky a podložky, kterými se spodní řasy překryjí tak, aby se neslepily.

gelové podložky Silver Edition papírová hypoalergenní páska silikonová hypoalergenní páska

Svoji práci nezapomínejte průběžně kontrolovat pročesáváním řasenkovým kartáčkem. Můžete si tak ověřit, zda jsou všechny řasy aplikovány správně a zda je výsledný efekt podle vašich představ.

Všechny základní produkty a pomůcky pro začátečníky můžete zakoupit i v praktických sadách za zvýhodněnou cenu. Tak budete mít jistotu, že máte k dispozici vše, co je pro začátek potřeba.

sada START sada START PREMIUM