Jaký je rozdíl mezi trvalou na řasy a lash liftingem?

Jaký je rozdíl mezi trvalou na řasy a lash liftingem?

V poslední době se často setkáváme s tvrzením, a to i od profesionálních kosmetických studií či stylistek, že lash lifting není to samé jako trvalá na řasy. Lash lifting pak je něco naprosto odlišného či lepšího a je nutné používat při jeho aplikaci odlišné produkty. Čím se tedy lash lifting od trvalé na řasy liší? Odpověď je jednoduchá – rozdíly mezi produkty používanými při těchto dvou procedurách jsou minimální.

 

Trvalá na řasy

Trvalá na řasy je starší variantou lash liftingu. Řasy se natáčely pomocí různě velkých natáček či speciálních klipů a řasy byly natočené spíše do tvaru "L". Nevýhodou byla obtížná aplikace produktů trvalé tak, aby se nedostaly ke kořínkům a konečkům řas a také natočení řas v koutcích očí. U jemných řas navíc hrozilo "zalomení" konečků řas a u delších řas, že se jejich konce budou nepříjemně dotýkat očního víčka.

 

Lash lifting

Největším rozdílem mezi lash liftingem a trvalou na řasy jsou použité natáčky. Při lash liftingu se používají speciální silikonové podložky, na které jsou řasy po jedné přilepeny a poté jsou na ně aplikovány produkty. Natočení řas je díky tomu přirozenější – spíše ve tvaru "C" a aplikace produktů přesnější. Díky natáčkám lze snadno natočit i řasy v koutcích očí, avšak celková aplikace je oproti trvalé na řasy časově náročnější.

 

Produkty

Produkty, které vlastně samotné natočení řas způsobují, jsou jak pro trvalou na řasy, tak pro lash lifting naprosto stejné. Jedná se vždy nejprve o produkt, který řasy připraví na další kroky – tzn. očistí a otevře povrch řas, poté následuje samotný fixační produkt, díky kterému zůstanou řasy natočené, a nakonec se nanáší vyživující produkty, díky kterým řasy zůstanou i po aplikaci zdravé a silné. Řasy nejsou při trvalé nebo lash liftingu poškozovány, jsou jen lehce vysušeny a pokud je na ně aplikována výživa, nemá na ně natočení žádný negativní vliv. Do obou procedur může být zahrnut i krok barvení řas, zde záleží na požadavcích klientky.

Lash Lifting Lamination Set

Sada trvalá na řasy Exclusive

Sada trvalá na řasy Premium

Použití trvalé na řasy či lash liftingu je skvělou variantou pro klientky s rovnými řasami a pro ty, které nechtějí nebo z nějakého důvodu nemohou mít prodloužené řasy. Natočené řasy vypadají přirozeně, sluší každému a výsledný efekt vydrží i 4 týdny.

Tip:

Většinu produktů na trvalou na řasy či lash lifting je možné použít i na laminaci obočí.