Proč dodržovat správnou vlhkost a teplotu při prodlužování řas?

Proč dodržovat správnou vlhkost a teplotu při prodlužování řas?

Správná vlhkost a teplota v salonu je při prodlužování řas velmi důležitá. Na rozdíl od jiných profesí má totiž přímý vliv na kvalitu práce a spokojenost klientů.

Vlhkost

Vlhkost v salonu při prodlužování řas by se měla pohybovat okolo 50 %. Lepidla na prodloužené řasy, totiž potřebují k jejich správnému schnutí vlhkost, kterou si berou ze svého okolí. Pokud je v salonu dostatečná vzdušná vlhkost, berou si ji ze vzduchu, pokud však je v salonu vlhkost nižší, mohou si ji brát z nejbližšího okolí, což je ve většině případů pokožka klientky. To může způsobovat vyschnutí pokožky očních víček, zarudnutí očí a další alergické projevy.

Je tedy nutné sledovat správnou vlhkost v salonu pomocí vlhkoměrů a případně ji dodávat speciálními zvlhčovači.

Digitální vlhkoměr s teploměrem

 Zvlhčovač s barevným podsvícením

Teplota

Teplota v salonu je také důležitá, a to nejen kvůli komfortu klientek, které delší dobu nehybně leží a tak jim může být zima, ale především pro udržení správné konzistence, funkce a trvanlivosti produktů. Většina lepidel a dalších produktů musí být uchovávána v chladu a suchu, v rozmezí 5 – 25 °C bez výkyv teplot a mimo přímé sluneční záření. Pokud jsou, především lepidla, výkyvům teplot vystavena, jejich konzistence a vlastnosti se změní, a tak bude jejich nanášení složitější a prodloužené řasy vydrží aplikované mnohem kratší dobu. Důležité je lepidla před samotným používáním také dobře protřepat. To, že aplikace prodloužených řas musí být prováděna pouze pokud má klientka zavřené oči je samozřejmostí.

Pokud si nejste jisti, zda dokážete výkyvům teplot ve vašem salonu zabránit, volte především v létě a v zimě při začátku topné sezóny, lepidla s odolnějším složením. Dbejte také na dodržování data spotřeby a po jeho uplynutí již lepidlo nepoužívejte.

 Shaker na lepidlo

Lepidlo Sunny 10 ml