Jak vybrat správnou pinzetu?

Jak vybrat správnou pinzetu?

Bez pinzet se při aplikaci prodloužených řas neobejdete, jak ale vybrat tu správnou, když je na trhu rozsáhlá nabídka druhů, tvarů a délek? Pinzeta vám musí především správně sedět do ruky, proto je nejlepší si vybraný typ pinzety i osobně vyzkoušet.

Při výběru pinzety se zaměřte na kvalitní ostrý a pevně dovírající se hrot, který vám umožní bezpečně a precizně uchopit vybranou řasu. Pokud vám však pinzeta spadne na zem, hrot se pravděpodobně poškodí a pinzeta už bude nepoužitelná. Pro tento případ doporučujeme pořízení rezervní pinzety.

Délku pinzety zvolte podle velikosti vašich rukou a vaší preference, nejčastěji se vyrábí 12 cm a 14 cm pinzety. Na jejich výrobu se používá chirurgická ocel a můžete si vybrat z mnoha barev, od klasické nerez ocelové, přes černou, zlatou, duhovou a další. Správně vyrobené pinzety jsou dokonale vyvážené a lehké, a tak nezpůsobují únavu rukou ani při dlouhodobé práci.

Typ zahnutí hrotu pinzet záleží na zvolené technice prodlužování řas. Pro klasickou aplikaci řasa na řasu se používají pinzety rovnější, pro objemové efekty poté více zahnuté, aby se dalo jednoduše uchopit více umělých řas najednou. Rovnou pinzetou pak oddělujete jednotlivé přírodní řasy při aplikaci a provádíte kontrolu své práce.

Pinzeta rovná nerez

Pinzeta typ C duhová

Pinzeta typ H zlatá

Pokud jste teprve začátečník nebo přecházíte z klasické aplikace prodloužených řas na objemovou techniku, jsou pro vás ideální již připravené sady pinzet. V sadě jsou připraveny všechny základní pinzety, které jsou k těmto technikám potřeba. Praktickou pomůckou je také stojánek na pinzety, díky němuž budete mít pinzety bezpečně uloženy a vždy po ruce.

Sada pinzet Classic

Sada pinzet Volume

Stojánek na pinzety