Péče o prodloužené řasy

Péče o prodloužené řasy

Nastal den D a vy jste se konečně dostala ke stylistce a nechala si aplikovat prodloužené řasy. Stylistka byla šikovná, řasy vypadají nádherně, a tak dorazíte po dni plném obdivných pohledů ostatních domů. Co ale teď? Jak se o své nové řasy starat, aby vydržely krásné co nejdéle? Na co si dát pozor a co vše se může stát?

 

Vypadávání řas

V prvních dnech po aplikaci prodloužených řas vám možná přijde, že vám najednou začaly nějak více vypadávat. Ovšem vypadávání řas je přirozené, stejně jako vlasy mají svůj cyklus růstu a po jeho dokončení vypadnou ať už je na nich připevněna umělá řasa nebo není. Prodloužené řasy jsou však výraznější a tím si jich spíše všimnete, než když vám vypadne přírodní řasa samotná. Nemusíte mít strach – do příštího doplnění řas vám místo těch vypadnutých narostou řasy nové a stylistka vám na ně zase ráda aplikuje řasy umělé.

 

Líčení a péče o pleť

I když máte prodloužené řasy, neznamená to, že se nesmíte líčit a pečovat o svoji pleť, tak jak jste zvyklá. Důležité je však vyhýbat se produktům s olejovou složkou (ať už v pleťových krémech, očních linkách, v produktech na odličování a podobně), olej totiž rozvolňuje spoje mezi přírodní a umělou řasou, a tak byste mohla o své nové řasy zbytečně brzy přijít. K odličování nepoužívejte ani klasické bavlněné vatové tampónky, vlákna z nich by se mohla zachytit na řasách a opět narušit jejich spoje.

Odličovací pěna

Smart Foam Cleanser

Oční odličovač

na prodloužené řasy

Odličovací tampóny

Péče 24 hodin po aplikaci

Prvních 24 hodin po aplikaci prodloužených řas je nejdůležitějších, ty nejvíce ovlivňují, jak řasy budou vypadat a jak dlouho vydrží. Určitě byste se měla vyhnout nadměrnému vlhku, a to v jakékoli podobě – při sprchování, slzení a potu. Tzn. Obličej omýt raději opatrně speciálními přípravky, vynechat posilovnu, saunu nebo bazén a pozor také na páry při vaření nebo topení doma a v autě. Řas se nedotýkejte, nemněte je, nedrhněte je při odličování a nespěte na břiše s obličejem opřeným do polštáře. Tato pravidla je však dobré dodržovat po celou dobu co budete prodloužené řasy mít, odmění se vám svojí krásou po delší dobu. Den po aplikaci je také dobré nenosit kontaktní čočky a oči nejlépe nelíčit. Líčení vám v tomto případě určitě chybět nebude, protože řasy budou i tak krásně výrazné, a tak zastíní i případnou chybějící linku nebo stíny.

 

Péče o prodloužené řasy

Stejně jako se staráme o celé naše tělo, i prodloužené řasy potřebují pro svoji krásu péči. Není to však nic složitého. Prodloužené řasy byste měla pravidelně pročesávat speciálním kartáčkem, a to hned ráno, jak vstanete a poté podle potřeby kdykoli během dne. Díky tomu nebudou řasy zamotané do sebe a budou vypadat vždy krásně. Pozor také na silný proud vody při sprchování, i když většina lepidel na prodloužené řasy je připravena i na tento typ zátěže, není nikdy na škodu být opatrný. Obličej osušujte opatrně poklepáváním ručníkem, nedrhněte oči a nemněte. S prodlouženými řasami se můžete bez obav i koupat v bazénech nebo v moři, stačí vodu nechat okapat nebo opět opatrně dosušit ručníkem.

Dobu, po které vám řasy vydrží aplikované můžete ještě prodloužit používáním speciálního fixátoru na prodloužené řasy. Ten se musí nanést hned po aplikaci prodloužených řas a poté stačí jednou za tři dny. Ten překryje spoje mezi přírodní a umělou řasou tenkou průsvitnou vrstvičkou, a tak jsou spoje odolnější vůči vnějším vlivům a nečistotám.

Průsvitný fixátor

na prodloužené řasy

Čistící štětec

Lash Cleaning Brush

Řasenkový kartáček

Swarovski

Doplňování a odstranění prodloužených řas

Aby vaše prodloužené řasy byly pořád krásné, je nutné chodit pravidelně na jejich doplňování. Časové rozmezí mezi doplňováním bývá 3 až 4 týdny, záleží však i na zdraví a síle vašich přírodních řas, na tom, jak jste se o své prodloužené řasy starali, ale také třeba i na ročním období. V létě bohužel kvůli výkyvům teplot, koupání a podobně, nevydrží prodloužené řasy tak dlouho.

Pokud byste potřebovala prodloužené řasy z nějakého důvodu úplně odstranit, není nic jednoduššího. Stačí dojít k vaší stylistce a ta je odstraní šetrně a rychle za pomoci speciálních přípravků. V případě, že byste se rozhodla nechat si řasy úplně odstranit až po několika letech pravidelného nošení, možná by vám najednou přišly vaše přírodní řasy slabé, nevýrazné nebo dokonce zničené. Avšak správně aplikované prodloužené řasy přírodní řasy nikdy nezničí, jen jste si už možná za tu dobu odvykla vidět své řasy v celé jejich přírodní neprodloužené kráse. Po několika dnech si na ně určitě zase zvyknete.

Gelový odstraňovač lepidla

Krémový odstraňovač lepidla