Posviťme si na to!



Kvalita pracovního prostředí má vliv nejen na efektivitu práce, ale také na zdraví. Velkou roli při tom hraje i osvětlení pracoviště, které je dost často podceňované. Nedostatek kvalitního světla může způsobovat zhoršení soustředění, únavu, nepohodu, bolest očí a hlavy či jiné problémy. Kvalitní osvětlení dle hygienických norem potřebuje každý salon, který chce poskytovat profesionální služby. Osvětlení by nemělo vytvářet odlesky a stíny, které zatěžuji oči a může být příčinou zhoršeného pracovního výkonu (studie uvádí až o 30%). Je potřeba zdůraznit, že špatné osvětlení neznamená jen nedostatek světla, ale také příliš přesvícení prostor. Máme pro vás několik užitečných rad k tomu, abyste ve vašich salonech dosáhly správné intenzity osvětlení, které bude vyhovovat jak vám, tak i vašim klientkám. Nejdříve je potřeba uvědomit si, co vše správné osvětlení ovlivňuje.

• Denní přirozené osvětlení

• Umělé osvětlení

• Rušivé osvětlení

• Barevný tón světla

• Regulace světla 


Začneme u bodu číslo jedna, což je denní světlo - velmi významný faktor ovlivňující pracovní výkon, efektivitu a bezpečnost práce. Osvětlení pracoviště přirozeným denním světlem by mělo tvořit základní kámen osvětlení. Bohužel v zimním období se tento bod plní velmi špatně. Proto je zapotřebí umělého osvětlení, které to denní zastoupí. Při výběru vhodného osvětlení byste se měli zaměřit především na nastavitelné prvky, které lampy nabízejí. Nejčastěji je to nastavení teploty vydávaného světla, což je důležité, pokud nechcete svoji práci přizpůsobovat pouze dennímu světlu a nebo chcete s denním světlem nakombinovat. Na trhu nalezneme velké množství lamp, u kterých lze regulovat škála barevného odstínu od studeného bílého světla, přes denní až po žluté teplé.

 

Dalším nastavitelným prvkem bývá intenzita vydávaného světla. Můžete si tak vybrat hladinu světla, která bude vyhovovat Vašim očím. Nastavitelná výška a směr světla je pak samozřejmostí. Velmi důležitá je také i eliminace rušivého osvětlení, odlesků, odrazů, stínů. Denní světlo lze regulovat stínící technikou: rolety, žaluzie, závěsy, okenní fólie apod. Nejlepší variantou pro profesionální poskytování kosmetických služeb je vybrat si místnost, která má okna nasměrována tak, aby Vás neoslňovaly sluneční paprsky. Dbejte i na samotnou konstrukci lampy. Pokud víte, že bude stát na jednom místě, je vhodnější zvolit robustnější základny. Pokud chcete lampu přemísťovat nebo s lampou cestovat, bude lepší zvolit lehkou konstrukci. Další možností je pevné přišroubování lampy na pracovní desku stolu. V naší nabídce naleznete celou řadu lamp, které všechny výše uvedené podmínky splňují. Díky velkému výběru můžete skvěle sladit s interiérem Vašeho salónu.

 

Z celé naší nabídky lamp Vám můžeme doporučit především lampu Smartwin, která je navíc vybavena displejem, na kterém vidíte aktuální nastavení teploty a intenzity světla. Poté lampu Glamkor a RING, které jsou bez displeje. Na všech však můžete libovolně nastavovat výše uvedené hodnoty. Dále bychom doporučili lampu s lupou, která Vám usnadní precizní lepení tenkých řas.