Proč řasy rychle vypadávají

Proč umělé řasy někdy rychle vypadávají?

Z hlediska nošení mají umělé řasy jak výhody, tak i nevýhody. Mezi výhody lze zařadit především úsporu času, všichni jistě dobře známe ranní shon před odchodem do práce. Díky prodloužení je Váš pohled již zvýrazněný a není potřeba dalších líčidel. Dále odpadá potřeba nákupu nových řasenek a neustálá kontrola, zdali se nám během nošení nerozmazala. Řasy ocení také sportovně založené ženy, které vypadají upraveně i když právě vylezli z bazénu.

Jako nevýhodu můžeme zařadit neodborně provedenou práci. Jelikož se jedná o moderní obor, věnuje se mu velké množství kosmetiček. Bohužel ne všechny mají odborné vzdělání pro profesionální prodlužování a Vám po aplikaci zbydou akorát oči pro pláč. Jistě Vás neminuly fotky s nevzhledně slepenými trsy řas.

Další nevýhodou jsou finance. Najít opravdu kvalitní lash stylistku stojí mnoho času a pokud je opravdu zkušená, tak i nemalé peníze. Zde se opravdu vyplatí vybírat velmi obezřetně a Vámi vynaložené penízky se vrátí zpět v podobně krásných vějířků, které vydrží i pláč při pohledu do peněženky na konci měsíce 

 

 

S čím se ale setkáváme nejčastěji jsou předčasně vypadané řasy. Důvodů proč se to může stát je hned několik:

Neodborně provedená aplikace. Jak jsme probrali výše, pokud jsou řasy nalepeny stylistkou která nemá s prodlužováním mnoho zkušeností, mohou řasy vypadat již během několika dnů. V horším případě strhnou slepené řasy i Vaši přírodní. Řiďte se pravidlem, že by za kosmetičku měla mluvit provedená práce a doporučení jiných zákaznic.

Pokud se s tímto problémem setkáváte často, je potřeba uvědomit si, zdali se o děje jen u jedné konkrétní zákaznice nebo je jich více. Pokud se jedná o jednu zákaznici je možné, že si vypadnutí aplikovaných řas způsobila sama díky zanedbané péči o řasy. Důvody vypadaných řas mohou být následující:

  • Zákaznice přišla s řasami, které byly ošetřeny kosmetickými prostředky s olejem a kosmetička nevěnovala této skutečnosti dostatečnou pozornost. Řasy špatně odmastila a nekvalitně je připravila na samotnou aplikaci. Před aplikací musí být řasy čisté a suché.
  • Po provedené aplikaci klientka i přes upozornění kosmetičky použila kosmetiku obsahující olej. Vypadávání řas může přitom doprovázet otok víček, protože lepidlo, které olej rozpustil, se dostává na víčko a proniká do něj.
  • Byla porušena pravidla prvního dne nošení umělých řas, to je především zákaz návštěvy masáže, sauny, bazénu atp. Klientky to obvykle samy poctivě přiznají.
  • Pokud vypadlo několik řas slepených dohromady, dopustila se kosmetička chyby při lepení, kdy precizně neoddělovala jednotlivé přírodní řasy. Popřípadě nalepila řasy příliš blízko k očnímu víčku. To způsobuje nepříjemný svědivý pocit a Vy si pak ve snaze ulevit můžete řasy sama mechanicky poškodit.
  • Nejčastějším problémem je nedostatečná kvalita lepidla a nedodržení podmínek pro použití. Některá lepidla jsou velmi náchylná na okolní prostřední, proto je potřeba dodržet pokyny výrobce. Jedná se o nedostatečnou vlhkost a teplotu v místnosti. Velkou změnu poznáte, když budete poctivě proklepávat lepidlo. Pár vteřin navíc dokáže divy.
  • Malé množství lepidla na přírodní řase, popřípadě nevhodně zvolená tloušťka řasy. Pokud jsou řasy příliš slabé a je na ně aplikována silná umělá řasa, může pod touto tíhou velmi snadno vypadnout.
  • Příliš pomalé tempo práce. To se často stává kosmetičkám, které zkoušejí pracovat s „rychlejším“ lepidlem. Malé množství lepidla na řase zaschne ještě před nalepením na přírodní řasu.