Tipy pro krásné obočí


Sníte o krásném obočí, které bude dominantou Vašeho pohledu?

 

Tvar obočí ovlivňuje jak vzhled, tak skutečnost, jak vás jiní lidé vnímají. Každá žena, která o sebe ráda pečuje, věnuje náležitou pozornost svému obočí a uvědomuje si, že dokonalého vzhledu dosáhne především díky správné péči.  Ženy, které umí používat tužku na obočí, obvykle stylistku nepotřebují. Správná linie, podtrhující obočí je svým způsobem umění a ne každý takovou zručností oplývá. Jak tedy dosáhnout co nejlepšího výsledku? U nás si naštěstí vždy víme rady a máme pro vás řešení

1. Prvním krokem je TVAROVÁNÍ obočí: pokud jste text dočetly až sem, pak pravděpodobně uvažujete o změně tvaru svého obočí. K tomu vám dopomůže pinzeta, která zaručí hladké vytrhnutí jak silných, tak i slabších chloupků. V žádném případě si obočí neholte. Pokud máte obočí příliš dlouhé, můžete jej lehce zastřihnout pomocí nůžek určených na úpravu obočí.

S tvarováním obočí se nedoporučuje příliš experimentovat. Každá žena by k tomu měla přistupovat šetrně a s citem, tak aby dosáhla především přirozeného vzhledu a v důsledku přehnaného trhaní nepřišla o objem obočí. Tvar obočí by měl zdůrazňovat rysy obličeje a nepůsobit příliš tvrdě.  Pokud si se svým tvarem obočí nejste příliš jistá, můžete využít profesionálních služeb vyškolených kosmetiček, které ke své práci využívají různé pomůcky, kterými přesně vyměří délku a šířku Vašeho obočí, tak aby působilo jemným a upraveným dojmem. 

Chloupky rostou neustále, proto si každý den pravděpodobně všimnete nových chloupků. Každý den je proto vytrhněte, jinak vám budou nejenom kazit obočí, ale také za pár dní jich tam uvidíte požehnaně. Některým rostou chloupky velmi rychle (zpravidla tmavovláskám) a jiným pomalu. U někoho dokonce přestanou po pravidelném trhání chloupky na daném místě růst, což může být problém, pokud si trháte do špatného tvaru.

 




2. Další možností je BARVENÍ obočí: V současné době se pro barvení obočí využívají dvě metody: barvení hennou nebo klasickou barvou na obočí. Která z metod je lepší? Jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Složení obou produktů umožňuje efektivní obarvení obočí, aniž by se chloupky vysušily a poškodily. Volba mezi hennou a barvou  závisí na efektu, kterého chcete dosáhnout. Pokud chcete obarvit pouze chloupky a zároveň získat přirozenější vzhled obočí, stačí použít klasickou barvu na obočí, která zbarví pokožku pouze minimálně a vydrží sytá okolo 2 týdnů. Pokud chcete obarvit chloupky i pokožku, je vhodnější používat hennu, kterou docílíte výraznějšího efektu. Henna na pokožce vydrží obvykle 1 až 2 týdny a díky její aplikaci obočí vypadá jako by bylo zbarvené tužkou nebo stíny. Henna je oblíbená díky přírodnímu barvivu z drcených listů rostliny (lavsonie). K připravě henny se nepoužívají oxidační činidla ani jiné chemické složky. Stačí jen zředit vodou. Jedinou nevýhodou je skromnější paleta barev.

 

 

3. Poslední možností úpravy obočí je MICROBLADING: optimální řešení pro ty, kteří  upřednostňují permanentní řešení a chtějí trvalejší výsledek. Procedura se provádí dokreslením chybějících chloupků pomocí speciálních čepelek. Přesné vyměření oblouků, před samotnou procedurou zajistí perfektní tvar, který dokreslí rysy Vašeho obličeje. 

Pokud toužíte po krásném hustém a výrazném obočí, je nutné neopomíjet pravidelnou péči v podobě kvalitních kosmetických přípravků, které podpoří růst. Vaším must have kouskem by mělo být toto sérum, díky kterému řasy a obočí dokonale vyživíte a během několika dní uvidíte rozdíl v podobě tmavších a lesklejších chloupků.

Pokud nosíte prodloužené řasy, je důležité dbát na složení vyživujících přípravků. Nespornou výhodou oproti běžným výrobkům je, že olejové látky jsou nahrazeny například hydropeptidy, které zabraňují vypadávání umělých řas a zároveň stimulují a obnovují růst řas přírodních.