Hygienická pravidla při prodlužování řas

Hygienická pravidla při prodlužování řas

Dodržování hygienických pravidel při práci by mělo být pro každého samozřejmostí. Jaká pravidla jsou důležitá při prodlužování řas? Pamatujte vždy nejen na bezpečnost vašich klientek ale i vaši.

Příprava

Pro zjednodušení a urychlení samotné aplikace prodloužených řas je nutná správná příprava všech potřebných nástrojů a pomůcek. Dbejte na to abyste měli vše potřebné připravené předem a v dosahu. Pokud budete muset během aplikace prodloužených řas například vstát a vypnout zvonící mobil, seřídit osvětlení, nebo si přinést nějakou zapomenutou pomůcku, musíte vždy a znovu vydezinfikovat své ruce a případně všechny nástroje, kterých se poté kontaminovanýma rukama dotknete. Pokud však budete mít vše připraveno předem, stačí si pečlivě omýt a vydezinfikovat ruce jen jednou s každým dalším zákazníkem. Při výběru dezinfekce na ruce dbejte nejen na účinné složení, ale i hydratační prvky a příjemnou vůní, přeci jen ji budete používat velmi často.

Tip:

Nezapomínejte ani na správnou hydrataci svých rukou vaším oblíbeným hydratačním krémem ať nejsou ze všeho mytí a dezinfikování vysušené. Vysychat navíc mohou i díky lepidlům na prodloužené řasy, které ke svému vytvrdnutí potřebují vzdušnou vlhkost – i zde vám správná a častá hydratace kvalitním krémem ne ruce pomůže zachovat pokožku krásnou a zdravou.

Dezinfekce na ruce Pure

Dezinfekce na ruce Cherry

Dezinfekce na ruce Green Olive

 

 

Ochranné pomůcky

Samozřejmostí by mělo být používání hygienické roušky, která nejenže omezí přenos nakažlivých onemocnění na klientku, ale také odstraní případný aromatický dech po skvělém italském obědě nebo ranní kávě, a navíc můžete být bez obav nakloněni nad spící klientku, aniž byste ji rušili svým dechem. Mezi ochranné pomůcky můžeme zařadit také zástěry, které by měly být pevnou součástí vaší uniformy. Ochrání vaše běžné oblečení od případných nehod a poničení a působí profesionálně.

Hygienická trojvrstvá rouška

Zástěra Carolina

Čtyřvrstvá rouška s uhlíkovým filtrem

Dezinfekce

Při práci je nutné dezinfikovat pravidelně nejen své ruce, ale i nástroje a všechny povrchy. Pro dezinfekci nástrojů následujte platnou vyhlášku předepsanou Ministerstvem zdravotnictví. Pokud chcete podpořit čistotu a bezpečí svého salonu, můžete pro dezinfekci povrchů, kromě běžných úklidových prostředků a dezinfekcí, použít i germicidní lampu. Germicidní lampa pomocí ozonu a UV záření odstraní za 15 minut bakterie, viry a další problematické částice jako je například pyl či spóry plísní. Myslete však na to, že záření může být nebezpečné pro vás nebo vaše domácí mazlíčky, a proto místnost opusťte a zapněte lampu bezpečně dálkovým ovládáním. Použít můžete i germicidní žárovku, která funguje podobným způsobem jako lampa, avšak můžete ji vložit místo klasické žárovky do vašeho osvětlení. Na menší předměty jako jsou vaše klíče, mobilní telefony a podobně můžete použít i přenosnou UV lampu, kdy stačí na daný předmět cca 20 vteřin posvítit. Velmi praktický je i UV sterilizátor, do kterého dezinfikovaný předmět jednoduše vložíte a po 6 minutách je vše hotové, skvěle se hodí například i na dezinfekci roušek.

Germicidní UV lampa s generátorem ozonu

Germicidní UV lampa

UV sterilizátor

   

Jednorázové pomůcky

Některé pomůcky jsou však určeny pouze k jednorázovému použití. Mezi ně patří gelové položky pod řasy, hypoalergenní lepicí pásky, rozčesávací a aplikační kartáčky a další. Nezapomínejte také na použití jednorázových prostěradel na lehátka a ochranných čepic, čelenek či ubrousků pro zákaznice.

Gelové podložky Gold Edition

Papírová hypoalergenní páska

Mikro kartáčky

Tip na závěr:

Dbejte nejen na ochranu svých klientek ale i myslete i na jejich pohodlí.  Jednou z nepříjemných zkušeností pro ně může být i zouvání bot u vchodu do salonu, kdy poté musí přejít celý prostor v ponožkách anebo v létě bosy. To není hygienické ani příjemné a lze tomu snadno zabránit připravenými přezůvkami, návleky či podložkou pod boty připravenou vedle lehátka.